TU/e laat processierupsen los in tentamenzalen: “Door jeuk vergeten studenten het warme weer.”

De meeste universiteiten komen met een hitteplan of bieden studenten flesjes water aan tijdens deze warme tentamenperiode. De TU Eindhoven heeft een heel andere aanpak: zij laten processierupsen los in de tentamenzalen.

Coördinator student affairs Marjan Vos legt uit: “Door de jeukende bultjes vergeten studenten eventjes alle hitte. Ze kunnen zich alleen nog maar focussen op het krabben. Vorige jaren hebben we het met muggen geprobeerd. Gelukkig was het door de flinke populatietoename van de rups eindelijk financieel haalbaar om over te stappen naar een nog irritanter insect.”

De TU/e heeft haar plannen voor komende jaren ook al opgesteld: “Alle klokken worden vervangen door de uithaal van Duncan Laurence die om de 5 minuten af gaat om de tijd te laten weten. Ook willen we hoestende en luid ademende studenten zoveel mogelijk verspreiden om het irritatiegehalte te maximaliseren. Het liefst zouden we de toezichthouders vervangen door POWnews presentatoren. Helaas is dit nog lastig te realiseren.”