Student Werktuigbouwkunde staande gehouden in WC: “Onterecht etnisch geprofileerd”

Een student werktuigbouwkunde is vanmiddag door de TU/e-beveiliging staande gehouden in het herentoilet van Gemini. De man (20) droeg op dat moment een polo van Simon Stevin en de beveiliging wilde geen risico’s nemen: “Vorige week is bij een borrel van Simon Stevin een tussenschot van de urinoirs gesloopt, we achten de kans op etnische recidive groot.”

Bij de aanhouding werd slechts ontlastend materiaal aangetroffen, waardoor de student weer mocht gaan. De werktuigbouwer in kwestie voelt zich gediscrimineerd: “Alleen maar omdat iemand zich vorige week heeft laten gaan en omdat wij altijd fietsen slopen, word ik nu aangehouden. Ik ben onterecht etnisch geprofileerd.”

Het College van Bestuur heeft laten weten dat zij de acties van de beveiliging betreurt. Jan Mengelers heeft de student in kwestie aangeboden om deel uit te gaan maken van de TU/e beveiligingsopleiding, zodat aankomende beveiligers ook in aanraking kunnen komen met ‘normale, nuchtere werktuigbouwkunde-studenten’: “Want die zijn al schaars genoeg.”

 

Beeld: Cursor