PokéStop met lures moet studenten naar Calculus trekken

Hoewel de zomervakantie pas net begonnen is op de TU/e, zijn de voorbereidingen op het collegejaar 2016/2017 alweer in volle gang. Een belangrijk probleem dat het College van Bestuur wil aanpakken is de relatief lage opkomst bij Calculus-colleges gedurende het afgelopen jaar, waarbij veel stoeltjes leeg bleven.

Volgens CvB-voorzitter biedt Pokémon GO een oplossing voor dit euvel: “Je ziet dat momenteel tientallen, zo niet honderden studenten op de campus rondzwerven die op zoek zijn naar die rare wezentjes. Als dit in de vakantietijd lukt, moet het ook lukken tijdens het collegejaar. Daarom plaatsen wij PokéStops in een aantal Auditorium-collegezalen, bewapend met een groot aantal lures met enorme beloningen.”

Het CvB wil bovendien proberen om studenten op de voorste rijen van de collegezaal te krijgen, door juist daar nog een PokéGym te plaatsen. Voorzitter Jan Mengelers: “We weten allemaal dat de WiFi in het Auditorium matig is, dus in dezelfde ruimte aanwezig zijn is niet voldoende – je zult dan ook echt vooraan moeten zitten.”

 

Beeld: TU/e & DeSlash