Nieuwe opleiding Technische Clownkunde voegt zich bij faculteit bedrijfskunde

De Technische Universiteit Eindhoven heeft besloten haar aanbod aan bacheloropleidingen uit te breiden door volgend jaar te beginnen met de nieuwe opleiding Technische Clownkunde. Deze opleiding is ontworpen voor studenten die na het afronden van de clownschool verder willen gaan in de technische kant van het grapjassen. De opleiding is daarmee de eerste ‘Praktisch ingerichte Pantomime opleiding’ (PiPo)  van Nederland.

Prof. Bas (Bassie) van Toor is de nieuw benoemde hoogleraar van de vakgroep Clowneske Optimaliseringsprocessen en doet onderzoek naar de gunstigste verdeling van passagiers in een véél te kleine auto. Van Toor legt uit dat Technische Clownkunde in de nabije toekomst grote stappen gaat maken: “Vooral op het gebied van Quantumpipo’s en Ballondieren in hogere dimensies is nog veel theoretische vooruitgang te boeken. Maar ook in meer direct toepasbare gebieden zoals Taartgooi Automatisering zijn nog altijd veel clowns nodig. Onze meest belovende alumni’s gaan ook vaak de politiek in of geven college in Delft en Twente.

Studenten Technische Clownkunde zullen in hun eerste jaar vooral grappige en onzinnige vakken volgen zoals Inleiding Numeriek Jongleren, Algemene Eenwieler-fysica, Calculus A en USE Basis. Na de bachelor kunnen studenten zich inschrijven voor de aansluitende masters Stochastic Acrobatic Processes, Industrial Applied Pantomime en de masteropleiding Industrial Design.

“De nieuwe studie wordt vanzelfsprekend ondergebracht onder de faculteit Technische Bedrijfskunde & Sustainable Innovation.”, legt Rector Magnificus Frank Baaijens uit: “Dat is toch al één grote grap”.