Mengelers: ‘Een bier en een cola is ook één bier’

Tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie deed voorzitter van het College van Bestuur Jo van Ham een opmerkelijke uitspraak. Het gaat hier niet om de vergelijking 3TU+1U = 4TU, de aankondiging van Vinzzent als hoofdact van het Dream&Dare -festival, of de nieuwe naam van het huidige Hoofdgebouw, maar om het nieuwe alcoholbeleid van de TU/e.

Mengelers: “We willen de TU breed toegankelijk maken voor alle studenten, maar er zijn grenzen. Daarom willen we de aloude regel ‘Eén bier is geen bier’ aansterken met de toevoeging ‘Eén bier en een cola is ook één bier.’ Met deze nieuwe regel willen we de verenigingen helpen in het behalen van de hectoliterkorting.”

Studievereniging Japie reageert blij verrast op de nieuwe maatregel. “We merkten dat mensen het een gewoonte begonnen te vinden om een cola naast een enkel biertje te bestellen om zo de gestelde regel te ontwijken. Zo zijn we natuurlijk niet getrouwd. Onze barcommissie heeft al vaker aangedrongen op deze maatregel, dus we zijn blij dat deze nu is doorgezet.”

De nieuwe regel gaat verder dan die ene cola. In principe zal het niet meer mogelijk zijn om enkel alcoholvrije consumpties naast een biertje te bestellen. Mengelers: “Drinken doe je met maten, heb ik altijd geleerd. Soms moet je sociale interactie binnen de TU/e-gemeenschap een beetje stimuleren.”