iPad Mini bij jaarabonnement Cursor Plus

Vanaf 1 september zal er naast de vertrouwde, twee-wekelijkse editie van de Cursor, een bekend nieuwsblad aan de TU/e, ook een betaalde editie verschijnen: de Cursor Plus. Dit is één van de wijzigingen in het verdienmodel van de TU/e die CvB lid Jo van Ham vandaag heeft gepresenteerd. Van Ham: “Door de versobering van de overheidsbijdrage verkeert ook de TU/e in zwaar economisch weer. In plaats van alleen te focussen op bezuinigingen, willen we op deze manier andere inkomstenbronnen aanboren.”

In deze betaalde editie zijn exclusieve artikelen te vinden over het leven op en om de TU/e. Voor de eerste editie is reeds een ‘Aanschuiven bij Nicole Ummelen’ aangekondigd. Gespeculeerd wordt dat Karen Ali in de volgende editie haar keuken zal laten fotograferen. Van Ham: “Studenten en medewerkers van de TU/e willen graag kwalitatief nieuws en meer diepgang in de artikelen. Als betaald blad zijn wij in staat een heel andere standaard te hanteren.”

Naast interessante achtergrondartikelen over de kopstukken van de TU/e, zullen ook bepaalde columns vanaf september exclusief in de betaalde editie verschijnen. De Cursor laat nog niet los over welke columns het gaat, maar anonieme bronnen melden dat ten minste de column van de bestuursvoorzitter van het College van Bestuur, Jan Mengelers, en een vraag-antwoord column van een TeMa student naar de betaalde versie overstappen.

Hoewel de Cursor Plus en het veranderde parkeerbeleid in een reeks nieuwe initiatieven liggen, houdt het volgens Van Ham hier nog niet op: “In september komt er een stageplaats beschikbaar voor een student van Web Science om voor de Cursor Plus een eigen app te ontwikkelen. In die app is het dan ook mogelijk om te betalen per artikel dat men interessant vindt.”

Ter promotie zal in de jaarlijkse intro-editie van de Cursor reclame worden gemaakt. Voor de vroege beslissers is er nu een actie: neem voor 1 juni een jaarabonnement op de Cursor Plus en krijg een iPad mini cadeau. Tevens krijgen eerstejaarsstudenten 10% korting op een jaarabonnement. De prijs voor een jaarabonnement bedraagt €59,95.