Interview Studentpiet: ” ‘Voortgezet Snoepstrooien’ heb ik flink verkloot”

De Sint is weer in het land. Wij van de Slash kregen de kans om in een exclusief interview alle geheimen van de goedheiligman en zijn trouwe knechten te ontrafelen. Dit hebben we niet gedaan. In plaats daarvan spraken wij in de Spar een half brakke Studentpiet onder het genot van een half-warm frikandellenbroodje.

Studentpiet is zo’n 7 jaar geleden begonnen met de opleiding TKK, Technische Knechtkunde. Hij haalde zijn BSA (Bindend Sinterklaas Advies) al in het derde kwartiel, een echte ‘Pietje Precies’. Daarna heeft hij zijn passie gevonden in goedkope wodka en ‘s ochtends brak bij de McDonalds zitten. Hij hoopt nu binnen 3 jaar zijn pietendiploma eindelijk binnen te halen. “Kijk je hebt van die hoogbegaafde 6 jarige strevertjes die hun pietendiploma binnen een weekje halen maar ik geniet gewoon graag van mijn studententijd. Het leven draait niet alleen om pepernoten en marsepein.”, aldus Studentpiet, die met moeite alles van de vorige avond binnenhoudt.

Toch heeft Studentpiet weer weinig hoop na zijn eerste tentamens: “Op zich ging ‘Pakjesroute optimalisering’ wel oké, behalve dat ik in de verkeerde zaal zat. Bij ‘Inleiding numeriek inpakken’ had ik per ongeluk het inpakpapier verwisseld met het tentamenpapier. ‘Voortgezet Snoepstrooien’ heb ik flink verkloot. Ik had per ongeluk de snoepzak van mijn huisgenoot Pillenpiet meegenomen. Dat viel niet goed bij het basisschoolbestuur.”

“Ik zit er aan te denken om gewoon informatica op het Fontys te gaan doen. Dan maar Pauperpiet in plaats van Studentpiet.” Gelukkig heeft Studentpiet ook nog een ander back-up plan: “Ik kan natuurlijk altijd gewoon Industrial Design gaan doen. Kijk het leven van een piet draait toch vooral om lekker knutselen en we hebben al heel erg veel met kleuters te maken. Ik denk dat ID niet heel veel anders zal zijn.”

Studentpiet heeft gevraagd om jullie beste tekeningen voor de Sint op te sturen naar info@deslash.nl. Onder de beste tekeningen wordt een hele chocoladeletter en een halve fles wodka verloot. De chocoladeletter is wel een ‘I’ … en misschien ook niet helemaal heel…en misschien was het eerst een ‘L’…of zelfs een ‘E’.