Foutje: TU voert jarenlang afgekeurde besluiten uit

De TU wil groeien maar komt met een numerus fixus, de TU wil meer communitybuilding maar schaft de grootste universiteits-events af, de TU wil meer studentenleven maar weigert fulltime bestuursjaren te erkennen, de TU heeft ruimtegebrek maar verkoopt gebouwen, de TU wil minder werkdruk maar weigert meer personeel aan te nemen: dat er ergens iets niet klopte, was al even duidelijk. Nu blijkt waarom: de leden van het College van Bestuur hebben jarenlang hun uitgaande postbus aangezien voor papierbak.

Woordvoerder Barend Pelgrim is er zelf ook een beetje verbijsterd door: “Het is inderdaad onbegrijpelijk dat dit heeft kunnen gebeuren, maar gelukkig is de fout nu eindelijk ontdekt. In hoeverre dit alles nog terug te draaien is, is onduidelijk, maar we gaan daar sowieso ons best voor doen. In de meeste gevallen zal het vast wel goed komen.”

Dat de fout aan het licht is gekomen, is overigens puur toeval. “De rector las in de krant dat de minister in de Innovation Space was geweest. Dat verbaasde hem, want hij kon zich niet herinneren dat dat halfslachtige plan ooit was goedgekeurd. Daardoor is het balletje aan het rollen gebracht.” Aldus Pelgrim. “De eerste prioriteit nu is kijken of we nog iets nuttigs kunnen doen met dat concept, of dat we het Gaslab nu beter geheel af kunnen schrijven.”