Eindhovense Vierdaagse blijkt hel: naar Paviljoen lopen is véél te ver

Ook dit jaar begonnen weer duizenden wandelliefhebbers aan de Eindhovense Vierdaagse. In vier etappes proberen de wandelaars van Station Eindhoven spoor 3 naar Paviljoen Studiehub 2 te raken. Dit ter ere van alle studenten die het hele jaar hetzelfde traject, van maar liefst 1.7 km, hebben moeten lopen. Elk jaar weer gaat dit gepaard met veel blaren, uitvallers en vooral veel tranen.

Marga van Dadel viel op de tweede dag al uit: “De eerste dag ging nog wel, met volle moed door de stationspoortjes en dan een overnachting bij die gele kegels. Maar op de tweede dag begaven mijn kuiten het op dat verraderlijke Limbopad. Je moet echt flink trainen wil je die heuvels kunnen bedwingen.”

Kees van Toorn voelt de blaren al wel maar heeft er nog vertrouwen in: “Kijk het uitzicht en de sfeer helpen ook gewoon mee, het pittoreske Flux, die heerlijke kleine Sparretjes, op elke hoek die onmiskenbare geur van klemzuipende rondlummelende studenten, heerlijk! Je moet dan misschien ook langs de Fontys en het Suma maar daardoor ga je al die mooie studentikoze dingen juist nog meer waarderen!”

Joost Steenbakker, tweede jaars Technische Bedrijfskunde heeft de hele tocht al op dag 3 weten te volbrengen en zette daarmee een recordtijd neer. “Ik…ik ging gewoon m’n tentamen inzien.”, vertelt Joost bescheiden.