Dyslectische student in verlengingsvak haalt tentamen na penalty’s

Christiaan Ronalds (19) was de groepsfase van USE Basic nipt doorgekomen met een 5.5 voor het groepsverslag. Een hele prestatie aangezien hij was ingedeeld in de ‘poule des doods’, een groepje bestaande uit een Technische Wiskundige met dyscalculie, een Psychology & Technology student met schizofrenie en een ID’er zonder knutsellijm.

Bij het tentamen moest Ronalds alles op alles zetten om het vak te halen, en daarmee zijn BSA veilig te stellen. In de eerste 2 keer 90 minuten stopte Ronalds zijn bloed en ziel in het tentamen maar kreeg het bij lange na niet op tijd af.ย  Dit kwam vooral omdat Ronalds te maken kreeg met de videosurveillant die door had dat hij een grafische rekenmachine had waar alleen een normale was toegestaan. De vragen die hij tot dan toe gemaakt had werden afgekeurd. Vanwege zijn dyslexie liep het tentamen door in de verlenging. Toen Ronalds zelfs daar niet genoeg tijd kon vinden besloten de surveillanten het aan te laten komen op penalty’s.

Dit BSA-bepalende tentamen was een knock-out voor Ronalds: “Als ik dit niet zou halen was het naar huis, of nog erger, naar het HBO. En dan stel je het hele thuisfront teleur”.