Droogte Nederland valt in het niet in vergelijking met droogte TU/e studenten

De momenteel al 3 wekende durende droogte in Nederland terroriseert het hele land. Bermbranden zijn aan de orde van de dag en gewassen drogen compleet uit. De effectiviteit van alle bedrijfssectoren keldert door het warme weer, behalve bij de TU Eindhoven, waar aanhoudende droogte aan de orde van de dag is. Bij 1 op de 4 TU/e studenten voldoet de schaamstreek aan alle geologische kenmerken voor een zoutvlakte.

Professor Aardwetenschappen en Geologie Rotsalie Steenbergen legt uit waarom de TU/e zo’n droog gebied is: “Het heeft de perfecte omstandigheden voor langdurige droogte: laaggelegen, uitgeputte landbouwgrond, een grote schaarste aan zomerjurkjes en een overschot aan Electrical Engineering studenten.”

Pieter Jebels (2e jaars Technische Wiskunde) is ondertussen wel gewend aan de droogte: “Pas dacht ik wel een keer zo’n vrouw-ding gezien te hebben, maar dat kan best een Fata Morgana zijn geweest. Het enige wat hier rondloopt met twee bulten zijn de kamelen.”

Amy ‘cumdumpster’ van Tertel (3e jaars Technische Bedrijfskunde, E.S.C): “Droogte? Op een gemiddeld weekend ben ik nog natter dan een zeekomkommer die zijn paraplu is vergeten.”