Studentenvereniging Demos in opspraak na ontgroening: “Feuten kregen gewoon te eten”

Er is opnieuw ophef ontstaan na een incident bij een studentenvereniging. Ditmaal is studentenvereniging Demos uit Eindhoven in opspraak, die volgens ingewijden haar feuten goed heeft behandeld tijdens haar ontgroening.

Volgens bronnen bekend bij de redactie van De Slash zijn er zelfs mensen zonder infectieziekten of blauwe plekken naar huis gegaan. Een student Biomedische Technologie, die liever anoniem wil blijven, spreekt schande over de gang van zaken: “Niemand is geslagen, er zijn geen hoofden in WC-potten gedouwd, en feuten kregen gewoon te eten. Vrouw werden niet uitgemaakt voor ‘hoer’ of ‘slet’, maar werden juist gelijkwaardig behandeld. Demos heeft hier echt een grens overschreden.”

Het bestuur van de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) heeft vol afschuw gereageerd op het incident: “Je kunt niet lid worden van een studentenvereniging in normale leefomstandigheden, er moet minimaal sprake zijn van enig levensgevaar.”

De LKvV beraadt zich nog op juridische stappen: “Misschien gaan we wel aangifte doen. Demos noemt onze traditie niet eens een ontgroening, maar spreekt van een kennismakingsweekend. Ze maken onze manier van leven gewoon helemaal kapot.”