Plan College van Bestuur: Zonder bezwaar automatisch dronken

Het College van Bestuur van de TU Eindhoven heeft besloten dat voortaan elke donderdag iedereen dronken is. Studenten en medewerkers behouden de mogelijkheid om hier bezwaar tegen aan te tekenen, maar zonder tegenbericht of beslissing wordt men automatisch dronken.

Het besluit is genomen tijdens de tweejaarlijkse Mystery Tour, waarvoor bestuurders, fracties en studenten samen waren gekomen in Den Bosch. CvB-voorzitter Jan Mengelers licht de beslissing toe: “Het is altijd lastig geweest om als borrelaar anderen ervan te overtuigen om ook dronken te worden. Om de vaste borrelaar een steuntje in de rug te geven, hebben we besloten dat het sociaal wenselijk is om veel alcohol te nuttigen. Besluiteloze borrelaars worden vanaf nu dus automatisch dronken.”

Niet iedereen in Den Bosch was het eens met de plannen van het CvB. Studentenfractie Groep-één stemde tegen het plan: “Eenieders alcoholpromillage wordt nu bezit van de universiteit. De zelfbeschikking is ver te zoeken.” De Eindhovense Studentenraad is daarentegen erg enthousiast: “We zijn al jaren op zoek naar manieren om het studentenleven actiever te maken en dit lijkt me een mooi begin; iedereen gelijk (dronken).”