Complottheorie: bestaat de Innovation Space wel echt? We vragen het de rector.

“Ken jij een student die óóit in de Innovation Space is geweest?” opent student Berend Vis het gesprek. “Nee hè? En heb je je ooit kunnen aanmelden voor een vak dat daar gegeven werd?” Inderdaad lijkt het antwoord op beide vragen ‘nee’ te zijn.

We halen verhaal bij rector magnificus Frank Baaijens, die het verhaal maar onzinnig lijkt te vinden: “We hebben het over een nieuwe manier van innovatief onderwijs. Vind je dat dan maar niks?”

Maar wij kennen ook niemand die daadwerkelijk iets aan die hele space gehad heeft. Baaijens: “De Innovation Space is de afgelopen maand zeker vijf keer in de media geweest, en twee van de betrokken studenten hebben zelfs een vaste column in de Cursor. Is dat dan ook allemaal niet echt?”

Zoals u het net zegt, klinkt het toch net alsof die hele Innovation Space er alleen maar is voor de media-aandacht. Baaijens: “Hahahaha! Nou! Dat zou wat zijn! Hahahahaha! Tonnen aan onderwijsgeld in een prestigeproject investeren, alleen voor de media-aandacht? Hoe verzin je het!”