CIC voorspelt: hoeveelheid introcest gaat weer toenemen

Ook dit jaar verwacht de Centrale Introcommissie (CIC) een verhoging in de hoeveelheid fixes en one-nightstands tussen leden van dezelfde introgroepjes, zogenaamde introcest.

Suzanne Fering, professor sociologie aan de Universiteit van Amsterdam vertelt over de gevaren van introcest: “Als er veel introcest plaatsvindt is dat slecht voor de technische genepool. Bij introcest is de kans veel groter dat twee veelbelovende technische studenten een kind krijgen dat een alfa-studie gaat doen, of zelfs ID gaat studeren.” Faculteiten zoals EE, TN en WTB proberen introcest zoveel mogelijk te voorkomen door alleen studenten van één geslacht aan te nemen.

Tim Meulings, introvader, neemt het niet zo nauw: “Kijk, jezelf een keertje achter de Villa Fiesta laten stokslobberen door je kiddo moet kunnen, toch? Of zeg ik dan iets heel verkeerds? Laat die kinderen, kinderen zijn. Zolang ze niet gaan roeien komen ze wel op hun pootjes terecht.”

Daan Fauster, eerstejaars TW, vertelt over zijn ervaring met introcest: “Ik weet nog dat ik seks had met mijn introzusje en dat ze zei: ‘Je zaad smaakt precies naar dat van onze papa.’, en dat ik moest lachen want dat zei mijn moeder dus ook al.”

Elise Trekslet, eerstejaars WTB, had het zwaar afgelopen intro: “Met 9 introbroers en 2 introvaders kwam ik bijna niet aan bier toe.”