Borrelruimte Het Walhalla wordt kerk: “Samenkomen mag weer”

De borrelruimte van Elektrotechnische Studievereniging Thor staat vanaf heden geregistreerd als religieuze ruimte. Het Walhalla, de Zaal voor de Gevallenen en Pandapunten, zal dienst doen als ‘kerk’, waar (oud-)studenten elektrotechniek zich kunnen verdiepen in de leer van Odin. Volgens de 21-eeuwse traditie zal dit geschieden door een Germaans brouwsel met gerst, water en hop te consumeren, om vervolgens met Brabants-Limburgse tongval te klagen over de verhouding vrouwen:vrouwentoiletten in Flux.

Jurgen Kok, President van het 64e bestuur van Thor, is verheugd dat haar leden weer mogen samenkomen: “Volgens Artikel 6 van de Nederlandse Grondwet moet iedereen de vrijheid hebben om zijn Godsdienst of levensovertuiging te belijden. Samenkomen in Het Walhalla speelt een belangrijke rol in ons geloof. Wij, elektrotechnici van de Germaanse Grond, hebben immers maandenlang onze Goden niet kunnen vereren – en ik kan je vertellen dat Wodan en consorten ontzet zijn dat we ons bierquotum niet hebben gehaald.”

Het naburige Vanderwaals krijgt geen uitzondering voor samenkomsten. Kok: “Het enige wat ze daar geloven is dat USE kut is.”

 

Beeld: e.t.s.v. Thor